innlegg-uke-11

Å gjøre plass til seg selv…

Bloggen min heter «Plass til meg». Det er ikke tilfeldig. Jeg har blitt spurt om hvorfor den har fått det navnet. Den handler vel egentlig om kunstløp, eller?

De siste 25 årene har dreid seg mye om jobb og etterhvert å være mamma for to fine barn. Når jeg fikk barn viste det seg raskt at jeg var en skikkelig «hønemor». Jeg digger å være sammen med barna og familien vi er. Det høres kanskje utrolig ut, men jeg har aldri ønsket å ha «barnefri», noe jeg har forstått at veldig mange foreldre ønsker seg. Er det flere som har det sånn som meg eller er det helt merkelig å ikke ha lyst på «barnefri»? Jeg har kanskje gått litt vel mye opp i den morsrollen og ja, vi har sikkert psykologer for sånt, men jeg har ikke sett på det som et problem. Faktisk har det at vi har vært mye sammen med barna og som familie, vært noe som har gitt meg energi og som jeg har ønsket å bruke tid på.

Men i tillegg, så har jeg samtidig tenkt at jobben også er hobbien min. Det kan jo sees på som et privilegium. For meg, derimot, har det å ha en jobb jeg trives så utrolig godt med, også bydd på utfordringer. Jeg var på et tidspunkt så engasjert at jeg gikk på en smell der. Etter noen runder i terapi, fikk jeg sett meg selv utenfra og justert både verdier og noen regler. Jeg oppdaget at en del av meg var helt hekta på å ha «jobben som hobby»-imaget, mens en annen del av meg trengte noe helt annet. Den trengte noe som bare var meg. På tide å begynne å lytte til den siden.

Det har tatt tid å komme helt dit og nå er timingen god. Barna er blitt 8 og 13 år. De ønsker seg, ikke overraskende, mer tid uten mamma! Jeg har trent noen år på å lære å kjenne igjen når jeg har behov for å logge av fra jobben og at det er helt greit å gjøre det. I kunstløp-prosjektet har jeg funnet noe som engasjerer meg like mye som jobb. Jeg vil at det skal være plass til det. Det er en tid for alt. Nå er det tid for å lage plass til meg.

Og her er det jeg øver mye på nå! Har begynt på dobbelt tretall. God helg!

Facebook Comments