hotbikramyoga

Hot, hot, hot!

Denne uken har jeg testet Bikram yoga. Det er yoga utført i et veldig varmt rom, 40 grader! Jeg har fra flere blitt anbefalt denne typen yoga for å få fart på tøyingen. Varmen skal gjøre at det blir lettere å tøye dypere og samtidig unngå skader. Så denne uken ble jeg med min gode og bikram-drevne, kollega, Kari, på Hot Bikram Yoga på Høvik.

kariogmeg

Vi skulle på en 90 minutters time med 26 øvelser – 2 sett av hver. Blant en hel haug med fordeler dette skal gi, står det bl a at vi får styrket og strukket alle muskler. Det høres jo perfekt ut. Jeg var bare litt over middels spent på hvordan det ville fungere å gjøre dette så lenge i 40 graders varme!

svette

Og jammen var det varmt! Etter kun noen minutter inn i timen var det ikke et sted på kroppen som ikke var svett. Det gikk ganske greit i starten, for jeg hadde mer enn nok med å lytte til instruktøren og forsøke å henge med på alle øvelsene. Men sånn ca etter en halv time mistet jeg fokus og kjente plutselig veldig på varmen. Jeg fikk problemer med å holde balansen og jo mer jeg fokuserte på varmen, dess mer følte jeg lyst til å stikke av.

eixt-sign

Men da kom jeg til å tenke på det jeg har trent på i Yin yoga. Tålmodighet! Det å stå i det og gi tid til at kroppen kan tilpasse seg en ny treningsform, det er nøkkelen. Så jeg bestemte meg for å tenke på noe jeg kan glede meg til etterpå. Det var det mulig å få til: Et glass iskald PepsiMax!

iskaldpepsimax

Det hjalp. Jeg fikk etterhvert tilbake konsentrasjonen og klarte gradvis å begynne å glede meg over hvordan varmen faktisk hjalp meg med å slappe av og kjenne strekken i kroppen. Varmen og øvelsene gjorde etterhvert også at jeg ikke fikk tenkt på noe annet. Så det ble på en måte en veldig lang mindfulness-session – kun fokus på her og nå.

bikramyoga

Etterpå var det utrolig deilig. Jeg følte meg gjennomtrent og avslappet, og veldig klar i hodet. (Og litt stolt også siden jeg fikset de 90 minuttene). På studioet på Høvik er de også veldig hyggelige og «nedpå», flinke til å undervise og inspirere. Jeg følte meg veldig velkommen som nybegynner. Denne turen ut av komfortsona viste seg å bli et 90 minutters friminutt. 90 minutter med definitivt plass til meg. En bra start på 2017. Dette skal jeg gjøre mer av! Fin fredag, godt nytt år og god helg 🙂
yogamatter
Facebook Comments