Help

Å be om hjelp er ikke dumt

Til skulderhistorien hører det med at jeg er blitt 50% sykmeldt. Det er jeg fordi skulderen min verker og jeg blir sliten av at den er så vond. Det går opp og ned, men energien min for tiden er langt unna vanlig nivå som jeg trives med. Nå er det viktig å hvile og ikke bare kjøre på. Men for meg er det lettere sagt enn gjort. Jeg bare får meg ikke til å ligge på sofaen å se på Frokost TV, når det foregår spennende saker på jobben som jeg brenner for. Og det jeg skulle ha gjort forsvinner jo ikke på magisk vis. Så dette sykmeldingsopplegget har ikke funket så bra for meg. Det gjør meg nesten mer stressa og sliten. Litt sånn: «Oj, rakk ikke være 50% sykmeldt i dag, heller, filler´n, jeg må jo få til å hvile!»

Men heldivis, klok av skade, ref. tidligere innlegg om erfaring med å møte veggen, så kom jeg på at den eneste som kan fikse dette er meg selv. Det er ikke lett for andre rundt meg å oppdage når jeg er sliten og trenger hjelp. Det er jeg som må si fra og lage plass til meg selv før det er null energi igjen. Jeg innså denne uken at det er tid for å be om hjelp så det blir plass til også å ikke alltid være helt på topp.

Jeg merket at det fortsatt ikke faller helt naturlig å innse at jeg trenger hjelp og faktisk be om det. Det der «jobben er hobby og jeg fikser alt mulig» imaget jeg skrev om tidligere, dukker tydeligvis fortsatt opp når det drar seg til. Siden jeg skadet skulderen har jeg ikke fått trent noe særlig heller og da har jeg kjent på at autopiloten slår inn og sier «ja, da jobber vi litt isteden, da, det er bare å stå på». Den slår ikke inn på at «selvfølgelig, da hviler vi litt og tar det med ro, da».  Men her er en fin mulighet igjen til å trene på å gi slipp på jobben og lytte til kroppen. Og hva skjedde når jeg tok mot til meg å ba om hjelp? Herlighet! Jeg er jo omgitt av en hel haug med hjelpsomme folk som støtter og stiller opp og det finnes løsninger. Jeg er heldig og veldig stolt og glad for at jeg meldte fra i tide!

Heldig er jeg også som har mann som er skikkelig god til å lage mat. Så nå får jeg taco servert her! Fin fredag og god helg.

Taco

Facebook Comments