Brag

Skryt eller glede?

Nei, men altså, nå har jeg fått påpek her for at jeg skryter litt for mye for tiden. Jeg må ikke skryte så mye av at jeg trener, at jeg er så busy osv. osv. Og det har fått meg til å tenke litt over hva det er å skryte. Av og til kommer det artikler av typen «Ikke gjør dette i sosiale medier». Der står det : «Ikke del at du trener», «Spar oss for alt gullungene dine får til» mm. Akkurat, ja. Hvorfor det?

Barna mine lærer tydeligvis også på skolen at «man skal ikke skryte». Det har resultert i at de vegrer seg for å dele supre skoleprestasjoner eller ting de får til på fritidsaktiviteter. Og når jeg kommer hjem fra trening og deler hvor bra jeg nå får til et eller annet, så sier de: «Skryting!!!». Måtte ta en seriøs prat med dem og se litt nærmere på dette med skryt.

Jeg fant en definisjon på skryt som er slik: «Snakke godt om seg og sitt». Og det er altså ikke bra? Kanskje er det slik:

  1. Ikke skryt: Hvis jeg, når jeg snakker godt om meg og mitt, kjenner at jeg gjør det fordi jeg vil dele noe jeg er kjempeglad for, da tenker jeg at det ikke er skryt.
  2. Skryt: Hvis jeg kjenner at jeg snakker godt om meg og mitt fordi jeg trenger å føle meg bedre enn andre, få andre til å føle seg mindre verdt enn meg, da tenker jeg at vi kan kalle det skryt.
  3. Skryt: Så bestemmer kanskje også mottaker om det blir skryt eller ikke? Hvis mottaker allerede ser seg mindre enn den som deler noe eller har for vane å sammenligne seg med andre, så kan det som deles nok fort oppfattes som skryt. F. eks. hvis noen deler at de er superglad over å ha satt ny pers på et eller annet løp og mottaker ikke er i nærheten av det, men ønsker å være det, så kan sikkert posten om persen oppleves som skryt.
  4. Ikke skryt: Hvis mottaker stort sett er fornøyd med seg selv og tingenes tilstand og ikke har for vane å sammenligne seg med andre, så er det kanskje lettere å glede seg over at noen har satt ny pers.

Hva tenker dere?

Flyver

Uansett – jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk trent i dag, jeg. Nå trener jeg spesielt på flyver. Det er mye lettere på land enn på is. Ikke bare skal man løfte benet over hoftehøyde, men man skal gjøre det mens man er på et skjær – altså ikke rett frem på skøyten. Jeg har en flyver i programmet mitt, så her er det bare å stå på. Og den dagen jeg får det til, skal jeg dele hvor utrolig glad jeg kommer til å bli da. Fin fredag og god helg!

Facebook Comments