4x4

4×4 gjør susen!

Når jeg startet på prosjektet i september i fjor, var jeg ikke i dårlig form, men heller ikke i spesielt god form. Jeg ble fort sliten og andpusten på trening. Selv om styrketrening er viktig i kunstløp, så kjente jeg også et sterkt behov for å få fart på kondisen.

Og hva er beste metode for å få bedre kondis raskt? Etter et google-søk var det ganske klart at akkurat det er eksperter (og selverklærte eksperter) noe uenige om. Men jeg fikk sansen for det jeg fant fra et par medisinprofessorer på NTNU. De hevder at den mest effektive måten å forbedre kondisen på er å trene 4×4 intervaller ca. tre ganger i uken. Det ville jeg prøve.

Skal man gå vitenskapelig til verks, så skal man ligge sånn og sånn i forhold til makspuls i henholdsvis de fire rolige og de fire høyintensive periodene. Men vet du hva? Jeg har kommet i utrolig mye bedre form ved rett og slett å droppe pulsklokka og kjøre dette slik:

  • 10 minutter oppvarming (gå raskt/jogge rolig)
  • 4 minutter høyt tempo, løpe så fort at jeg blir skikkelig andpusten
  • 3 minutter rolig tempo
  • 4 minutter høyt tempo, løpe så fort at jeg blir skikkelig andpusten
  • 3 minutter rolig tempo
  • 4 minutter høyt tempo, løpe så fort at jeg blir skikkelig andpusten
  • 3 minutter  rolig tempo
  • 4 minutter høyt tempo, løpe så fort at jeg blir skikkelig andpusten
  • 5 minutter nedtrapping, rolig jogg

Det tok ikke mange gangene før jeg merket fremgang. Både kunne jeg skru opp farten på tredemølla i de høyintensive minuttene og jeg følte meg mye mindre sliten på kunstløptreningene på isen. Digg! Så 4×4 funker i alle fall for meg og jeg synes det er skikkelig gøy!

Og denne helgen blir spennende! Det er tid for treningsleir. Kunstløp i to hele dager sammen med masse hyggelig folk som har samme interesse. Det blir tre økter på isen hver dag + barmarkstrening. Da er det jammen bra at kondisen er i stadig bedring. Fin fredag og god helg!

 

Facebook Comments