AvocadoEgg1

Egg og avocado

Her i heimen er det som regel litt huheihvordetgår. Vi har en ambisjon om å få spist mat sammen en gang i døgnet, men ingen kan helt sikkert vite når det blir eller hva det blir.

Etter jobb og skole, sånn 16 – 17 tiden, skal som regel minst en av oss ha plass til å trene. Da passer det ikke å stappe i seg middag. Det blir derfor ofte kveld før vi samles for å spise. Da er det heller ikke så godt med altfor mye mat.

Så nå i høst har jeg tenkt å bli god på å lage enkle, lekre og næringsrike retter som frister en tidlig kveld etter trening. Problemet er at jeg er en katastrofe på kjøkkenet (og med alt sånt hus og hjem greier). Men denne gangen skal ikke det stoppe meg. I går kveld gikk jeg løs på mitt første kveldsmatprosjekt. På godt.no fant jeg denne oppskriften på: Bakte egg i avocado toppet med spekeskinke!

Du trenger 2 stk avocado, fire egg, 8 skiver spekeskinke og litt vårløk til å freshe opp med.

AvocadoEgg1

Del avocadoene i to og ta ut stenen. Putt ett egg i hver halvdel. Inn i ovnen på 180 grader i 20 minutter. I mens sprøsteker du skinken. Legg det hele opp på et fat og strø litt vårløk over. Voila!!!

AvocadoEgg2

Nå vil jeg egentlig skrive «Du verden! Dette smakte sååå godt!» Sannheten er dessverre at jeg (for å få plommen i egget litt fastere) lot det hele stå altfor lenge i ovnen. Eggene ble helt gummiaktige og mann og barn slåss om å få tak i skinken og vårløken. Men dette er mitt første forsøk! Neste gang skal jeg passe tiden bedre! Da tenker jeg dette blir digg kveldskos.

Nå safer vi med taco! Fin fredag og god helg! 🙂

Facebook Comments