Heart

«Jeg vet akkurat hvordan du har det!»

Plutselig ble dagene litt annerledes. En ting er at vi har hatt og har syke barn her. Det er hektisk, men det ordner seg, jo. Verre er det at jeg i tillegg samtidig har fått alvorlig sykdom i annen nær familie.

Jeg synes det er godt å kunne være nokså åpen når mer alvorlige og triste ting skjer. Da er det lettere å få både forståelse og støtte. Og folk er jo så snille og omtenksomme. Det er fint når folk bryr seg om. Jeg liker det 🙂

I forbindelse med dette har jeg de siste dagene lagt merke til og tenkt på en ting. De som har opplevd lignende situasjoner i livet som den jeg opplever nå, sier ofte: «Så trist, Nora. Det har jeg også opplevd. Jeg vet akkurat hvordan du har det!» Det er dette jeg har tenkt på – hvordan kan noen vite akkurat hvordan jeg har det?

Jeg lytter til deres historier, hvordan de følte det og hva de gjorde for å takle det. Det slår meg at hver gang, helt ærlig, har jeg tenkt inni meg: «Du verden, vi er ganske ulike når det gjelder dette. Jeg har det ikke sånn i det hele tatt». De deler gjerne også råd om hva jeg nå må gjøre for å håndtere dette. Igjen må jeg innrømme at jeg tar meg selv i å tenke at jeg faktisk må håndtere dette på en helt annen måte.

Hm… kanskje er det situasjoner i livet der andres erfaringer og råd ikke er så overførbare? Eller kanskje er det bare jeg som er helt annerledes enn de fleste? Jeg vet ikke. Jeg bare kjenner at jeg tydeligvis ikke noen gang kommer til å kunne vite akkurat hvordan noen andre har det. Jeg kommer heller ikke til å forstå hvordan andre klarer å vite akkurat hvordan jeg har det og hva jeg trenger.

Livet altså, det skal ha plass til mange ting. Også motgang og mer triste greier. Og uansett tips og råd må jeg nok selv finne ut både hvordan jeg skal ta inn det som skjer og hvordan jeg skal håndtere det.

Og en ting jeg trenger nå er å ha noe gående litt som vanlig også – så det blir taco i dag og jeg sier:

Fin fredag og god helg!

 

 

Facebook Comments