AlderskortetFremhevet

Trekker du alderskortet?

Når blir vi for gamle til noe? Blir vi for gamle til noe? I så fall hva blir vi for gamle til? Og når blir vi evt. for gamle? Er det når vi er 30 år? 40 år? 50? Det har jeg tenkt på denne uken.

Ganske ofte hører jeg folk si «Nei, nå er jeg blitt for gammel til å…» De trekker alderskortet! Det kortet er visstnok et helt magisk kort som gir oss fritak! For eksempel gir det fritak for å lære nye ting, for å henge med på teknologisk utvikling, for å følge tidligere drømmer som ennå ikke er blitt oppfylt, bare for å nevne noe. Alderskortet trekkes også fort når det blir snakk om å sette igang med sport og trening. «Nei, kroppen er ikke som før, vet du. Best å ta det litt med ro».

Men det er ikke sant! Faktisk når det gjelder trening så er kroppen laget slik at den bare digger at vi holder oss i form. Det er aldri for sent å starte og vi kan holde den i skikkelig god form omtrent så lenge vi måtte ønske. Vi må bare trene mer og mer – ikke mindre og mindre. Her knuses 8 myter om alder og trening. F. eks. viser studier at eldre har like rask progresjon som yngre når de trener styrke. Du kan ha like god kondis når du er 60 som når du er 20. Og så gjelder det å ikke stoppe. Se på denne dama her!

Å trekke alderskortet er jo ikke noe problem hvis man faktisk ikke ønsker å utvikle seg, ikke har noen flere drømmer å oppfylle eller ikke er så opptatt av hvordan det står til med kroppen. Men det er jo veldig trist hvis alderskortet kommer i veien og begrenser deg.

Jeg har iallefall kastet mitt alderskort for lenge siden – eller sannheten er at jeg aldri har hatt et. Derfor ble jeg ikke overrasket over at jeg startet med kunstløp som 48-åring. Det overrasker meg heller ikke at jeg drømmer om hvor god jeg skal bli om 5 år, 10 år osv. Og tenk når jeg en vakker dag blir pensjonist! Da kan jeg drive med kunstløp på heltid!

Fin fredag og god helg! 🙂

Facebook Comments